Søhøjlandet er skønt til fods

De to unge kvinder med rygsæk er vandret ind til VisitSkanderborg for at få inspiration til resten af ugens ferie til fods. De er fulde af lovord over områdets natur, skiltningen og de gode stier – og da de ovenikøbet bliver tilbudt gode vandrerkort ganske gratis er smilene store.

Flere og flere vælger at tilbringe sommerferien under åben himmel – til fods, til vands, på cykel. Og heldigvis for det. For netop når det gælder naturturisme og outdoor-oplevelser er Skanderborg kommune nemlig – i bogstaveligt forstand – helt i top (tænk blot på Ejer Bjerge og Himmelbjerget).

Vi har ikke bare de dybe skove, “bjergene”, Gudenåen og søerne, vi har også frivillige, som i regi af diverse partnerskaber er med til at skabe og vedligeholde de spor, stier og andre faciliteter, som er basis for naturoplevelserne.

Og så har vi rundt omkring i byer og landsbyer masser af gode folk, som gerne hjælper gæsterne på vej.

At blive mødt med godt værtskab, et smil, et tip gør fodrejsen til en endnu dejligere oplevelse.

 

Find inspiration:

www.visitskanderborg.dk/skanderborg/brochurer-til-download

www.udinaturen.dk

Hæftet ”12 dejlige traveture i Søhøjlandet” kan bl.a. købes hos VisitSkanderborg i Ry

 

Af Marianne Purup
Klumme til Uge-Bladet – Sommer i søhøjlandet 2016