Tour de Skanderborg Sø

Hvis man hellere selv vil trampe i pedalerne end motionere TV’ets fjernbetjening under dagens etape, kan vi varmt anbefale en tur rundt om Skanderborg Sø. Dels fordi den byder på uendeligt smuk natur og passende stigninger, dels fordi der undervejs er mulighed for de dejligste oplevelser og pitstop.

Sæt f.eks af sted fra Kulturhuset og gør holdt ved Vester Mølle med den fine nye Okkerhytte. Her kan I også lige tage en slurk af Jernkilden, hvis vand siges at være godt mod både økonomiske problemer og kærestesorger (og den slags er det jo rart at være fri for på en cykeltur).

Fortsæt søen rundt og nyd synet af de fine gamle landbrugsbygninger ved Ring Kloster og husk endelig at bestige Fårbjerg. Heroppe fra har I nemlig udsigt til både Skanderborg Kommunes nye administrationscenter på Fælleden – plus syv kirkespir. Måske er der også basis for en afstikker til Hylke Strand og en kop kaffe i golfklubbens restaurant.

Hvis der er tale om en dag med rigtig gode ben, skal turen selvfølgelig også slå et smut forbi Danmarks allerhøjeste punkt, Møllehøj i Ejer Bjerge. Tager I bjergoplevelsen med, er der tale om en tur på 37 km.

Tilbage i byen/Dyrehaven er det en god idé at besøge Skanderborg Bunkerne (tjek åbningstider på musuemskanderborg.dk) og naturligvis kigge inden for i den smukke gamle slotskirke. Og mon så ikke det er passende med en pause på en af cafeerne på Adelgade?

Rigtig god tour

Kort fra bogen ”12 skønne cykelture i Søhøjlandet”, som kan købes på turistinfoer/biblioteker. Pris 50 kr.

Af Marianne Purup
Klumme til Uge-Bladet – Sommer i søhøjlandet 2016