Sommerklumme: Det smager af sommer

I Søhøjlandet omkring Skanderborg og Ry vrimler det med dejlige spisesteder. Her er kroer med dygtige og kreative køkkenchefer, som omsætter egnens og årstidens råvarer til fortryllende sommermad. Her er hoteller med moderne, internationale menukort og små hyggelige spise-oaser, hvor vi selv og gæsterne kan nyde at lade det hele gå i fisk. Eller blot nyde et køligt glas med udsigt over en af søerne.

I de senere år er der kommet flere nye spisesteder til og det har betydet en udvidelse af Søhøjlandets samlede spisekort. Flere nationaliteter er kommet på kortet, samtidig med at de klassiske retter – forestil dig et stjerneskud – har fået helt nye twist. Der er med andre ord slet ingen grund til at bevæge sig langt efter det gode, spændende, inspirerende og lækre sommermåltid.
1162651_Spiseguide_Opslag_WEB-1

Måske var det idé at få fingre i den nye ”Spiseguide for Søhøjlandet”, som præsenterer en stor del af de mange spisesteder og som har kort, der viser vej? Guiden kan I f.eks. finde på en af turistinfoerne, på Himmelbjerget, på bibliotekerne eller på visitskanderborg.dk.

Af Marianne Purup
Klumme til Uge-Bladet (uge 28) – Sommer i Søhøjlandet 2017