Bjergbestigning med højt(!) humør

Sukkertoppen kan trække tænder ud. Bestigning af Himmelbjerget kan kræve, at man tanker is-forsyninger ved bjergets fod. På Bjørnebjerge og Ejer Bjerge undgår man til gengæld at blive svimmel, og Sindbjerg-Stoubjerg er velegnet som trænings-bjerge for nybegyndere.

Det er højsæson for bjergbestigning i Søhøjlandet. Og dermed sæson for herlige naturoplevelser for alle og enhver. Her hos os kan bjergbestigning nemlig oversættes med “udflugt for hele familien med indlagt skattejagt og point-system”.

15 bjerge i Søhøjlandet er med i legen BestigBjerge, som er opfundet af en nordmand. Roger Pihl, hedder den finurlige mand, og han har en lille smule højdeskræk. Derfor kan han langt bedre lide de danske bjerge end de barske norske, og derfor skrev han bogen “Guide til Danmarks bjerge”, som blev afsæt for at skabe BestigBjerge.dk i Søhøjlandet. Siden er både bjergkæden Jyske Ås og de skønne bjerge nede på Sydfyn kommet med i legen, så nu skal 20 bjerge bestiges før man er med i den eftertragtede Hall of Fame.

Så enkelt er det: Gå på hjemmesiden BestigBjerge.dk enten hjemme ved computeren eller på mobilen. Registrer dig som bjergbestiger, vælg et bjerg, drag af sted, find en kode ved P-pladsen og indtast den på mobilen. Bestig bjerget – pust pust – og find den anden kode. Den indtaster du også og vupti: Du har scoret dit første bjerg og kan kalde dig bjergbestiger.

Af sti af sted. Bjergene og BestigBjerge har åbent året rundt.

Find ud af mere om bjergene.
Bestig bjerge.dk
Bestig Bjerge facebook

af turistchef Marianne Purup, Visitskanderborg
Sommerklumme nr. 1 til Uge-Bladet (Skanderborg Kommune) – Uge 26