Sommercykelture I (kilo)metermål

Uanset om din cykel er en højtelsket havelåge med mange år på bagen eller en funklende ny carbon mountainbike med keramisk pulleyhjul, kan du komme godt afsted i vores smukke kommune.

En tur rundt om Skanderborg Sø er en klar sommerfavorit med dejlige naturoplevelser. Stigningerne kan de fleste være med til, og der er muligheder for hyggelige pitstops undervejs. Start f.eks. ved Kulturhuset og hold den første kaffepause ved Vestermølle og Okkerhytten. Fortsæt rundt om søen, gør et stop ved Ring Kloster og husk endelig at bestige Fårbjerg med den fantastiske udsigt. Stik næsen ind i Skanderborg Slotskirke, på museet eller i Bloms butikker og slut af med en forfriskning på terrassen ved Kafe K.

Turen er på ca. 21 km, og udvider man med et smukt sving op på Ejer Bjerge, kommer der 16 km. mere i benene.

Flere steder i kommunen er der cykelstationer med pumpe og lidt værktøj – det gælder f.eks. ved Kulturhuset, på Himmelbjerget og ved Knudhule

MTB’erne elsker med god grund vores kuperede område med de mange skove. Og her er gode udfordringer både for nybegyndere, virkeligt øvede og eksperter.

Familier med børn kan med fordel starte med lidt tekniktræning i Ry Bike Park, hvor der både er rock garden, balance bomme, pump track, drop og nedkørsler. Plus hyggelige borde-bænke-sæt til dem, der bare vil kigge på.

I skovene omkring Ry er der MTB-spor i forskellige sværhedsgrader, og de vildt seje vil ikke gå glip af sporet på Danmarks Tag (se app’en singeltracker) med berømte nedkørsler a la Død Ko, Hello Kitty og Sort Guld.

Af sti af sted. Pump cyklen og kør af sted ud i Danmarks smukkeste landskab.

For mere info se visitskanderborg.dk – og hent gerne de gode kort og cykelbogen ”Kultur på cykel i Østjylland” i turistinfoen på Himmelbjerget eller på et af bibliotekerne.

af turistchef Marianne Purup, Visitskanderborg
Sommerklumme nr. 2 til Uge-Bladet (Skanderborg Kommune) – Uge 27