Skønne sommerdage til søs

På lange lyse sommerdage får de fleste af os lyst til, at tage ud på vandet og nyde naturen på allertætteste hold. Og mulighederne her omkring er nærmest uudtømmelige:

På Skanderborg Sø sejler det gode skib Dagmar (næsten) dagligt sine rundture mellem Kulturhuset, Søsporten, Vestermølle, Vandrehjemmet og Skanderborghus. Hvis I sejler med hele vejen rundt, tager turen en time og tredive minutter, og så er det jo rart for store og små, at man kan købe kaffe og is undervejs.

Fra Ry sætter de fine gamle Hjejle-både flere gange dagligt af sted med kurs mod Himmelbjerget, og der er, som Hjejle-folkene siger ”minder i sigte”. Har I lyst til at sejle med solen som energikilde, er det herligt at leje den lille solbåd Ællingen, som drives frem af solceller på taget. Sejladsen er helt tyst, der er plads til otte personer, og I styrer selv. Læs meget mere om priser og picnickurve på solbaaden.dk.

Foretrækker I at komme frem ved helt egen kraft, skal I simpelthen leje en kano på vandrerhjemmet i Skanderborg eller hos Ry Kanofart og sætte af sted på sø og å. De fleste finder hurtigt ud af at manøvrere, der er garanti for nærvær og naturoplevelser og (næsten) garanti for smil og røde kinder.

God vind!

For mere info:
https://www.dagmar-skanderborg.dk/
http://hjejlen.com/
http://www.skanderborg-danhostel.dk/
https://www.kanoferie.dk/

af turistchef Marianne Purup, Visitskanderborg
Sommerklumme nr. 4 til Uge-Bladet (Skanderborg Kommune) – Uge 29