Det smager af sommer

Skulle det være en ristet sandart på tærte med grøntsager og svampe? Eller måske hellere oksemørbrad med sommerkål? Eller løber tænderne i vand ved tanken om en Skanderborg-gryde med kartoffelmos? For ikke at nævne en hjemmelavet citrontærte eller et kaffebord med 12 slags hjemmebag og frisk frugt?

På Søhøjlandets spisekort er der både ypperligt elegante retter til de mest forvænte smagsløg, gode hapsere i farten, dejlige drikke med og uden bobler og sunde måltider til sultne naturturister.

Mange af de lokale køkkenchefer ynder at bruge sæsonens og områdets råvarer, og det kommer der anmelderroste menuer ud af. At mange af spisestederne har udsigt til sø, å og bløde bakker giver ekstra stjerner – i hvert fald i øjnene hos alle os, der holder af blåt og grønt.

Sommerferie betyder god tid til at finde det helt rigtige spisested og til at nyde brunchen, frokosten eller middagen i godt selskab. Og I kan bruge visitskanderborg.dk, som vejviser til både cafeer, kroer og restauranter. På turistinformationerne i Kulturhuset og på Himmelbjerget + på en stribe spisesteder kan I også nappe den trykte ”Spiseguide til Søhøjlandet” med info om knap 40 spisesteder og gårdbutikker.

Velbekomme!

For mere info:
www.visitskanderborg.dk

af turistchef Marianne Purup, Visitskanderborg
Sommerklumme nr. 5 til Uge-Bladet (Skanderborg Kommune) – Uge 30