Der er så dejligt derude på landet…

Nyd en trilletur mellem landsbyer og gårdbutikker – på to eller flere hjul

En trilletur ud i det blå i Skanderborg kommune kan byde på herlige oplevelser, uanset om I er friske på en cykeltur eller napper motorcyklen eller bilen. Gør stop i de små landsbyer, nyd de dejlige udsigter og kig måske inden for i kirken. En del landsbykirker er åbne hele året eller når kirkegårdspersonalet er til stede. Prøv at tjekke vejkirkerne på kirkefondet.dk inden I sætter af sted.

En dejlig udflugtsdag kan starte i Ry med kurs mod syd til Mossø og gennem Boes, der er en af de allermest idylliske landsbyer med stråtækte huse, bonderoser og ”hist hvor vejen slår en bugt”. Uden for landsbyen er det en god ide at slå et smut forbi gårdbutikken på Johannesminde, hvor I kan nyde synet af smågrise i grisegalop og finde økologiske varer af fineste kvalitet. Nede ved Mossø – lige overfor Øm Kloster – ligger Det Lille Gartneri, hvor man blandt meget andet finder velduftende urter og geranier. Plus økologisk is.

Undervejs støder I sikkert på en pluk-selv mark, hvor I selv kan kreere en farverig sommerbuket og lægger I vejen forbi Sdr. Vissing, må I ikke gå glip af Torvehallen, som både har en hyggelig café og et væld af lokale fødevarer og brugskunst.

Rundt om i landskabet er der hyggelige picnicsteder med bord-bænke-sæt, det gælder f.eks. ved Vædebro og ved Emborg Bro.

visitskanderborg.dk er der masser af inspiration til ”En dag i Søhøjlandet”, men skønt er det jo blot at sætte af sted ud i det blå og grønne.

Af Marianne Purup
Klumme til Uge-Bladet (uge 32) – Sommer i Søhøjlandet 2017