Trave, traske, vandre, slentre … og så en god kop kaffe!

Livet er dejligt, når vi kan snøre traveskoene og drage af sted langs søbredden, ind under skovens grønne tag eller op på bjergtoppene i Søhøjlandet.

En rigtig vandretur kan gå ad Himmelbjergrutens mere end 40 km – syd om søerne den ene vej og nord om den anden vej. Måske med en sløjfe ude ved Skyttehusets Camping, hvor Solfærgen Søhøjlandet futter over åen med sommergæster. Se fartplan på visitskanderborg.dk.

Er I til smukke udsigter og skattejagt er det bare om at komme af sted på bjergbestigning. Tjek bestigbjerge.dk og glæd jer til herlige oplevelser helt på toppen. Og en god kop kaffe ved foden af bjerget.

Handler det blot om en hyggelig eftermiddagstur, er det værd at nappe et ”Spor i landskabet”. Det er dejlige trampespor med tilhørende kortfoldere i gule folderkasser. Prøv f.eks. Sporet ved Vestermølle (4,4 km) eller ”Sporene i Lyngbygaards Ådal” (tre spor på mellem 3 og 5 km).

En dejlig slentretur kan passende gå rundt i ”den gamle købstad” i Skanderborg, og helt eventyrligt bliver det, hvis man går ad Sumpstien fra Sølund til Døjsø.

Og så er oplevelser til fods både grønne og bæredygtige.

Find det hele på visitskanderborg.dk – husk at tjekke begivenhedskalenderen.

Med snørestøvler og sommerhilsen
Marianne Purup, turistchef

Sommerklumme nr. 2 til Uge-Bladet (Skanderborg Kommune) – Uge 28 2019